En livskraftig framtid

I 450 år har vi brukat jorden runt Slöinge. Vi har tagit hand om djur, malt mjöl och tillverkat glass. Vi har tagit oss hit genom vår vilja och förmåga att utvecklas. Det vi sår idag får vi skörda i morgon. Vi odlar vår framtid genom att värna det som skapat vår framgång: livskraftiga jordar, bra råvaror, kunniga medarbetare och hållbar lönsamhet. Generationer av lyckanden och misslyckanden, gemenskapen i bygden och lärdomar från hela världen har tagit oss hela vägen hit. Vi tror att det är samma recept som tar oss vidare 450 år till.

”Vi har inte ärvt jorden av våra föräldrar. Vi har lånat den av våra barn.”

Bertegruppens Hållbarhetsredovisning

Att förvalta och utveckla Sveriges äldsta familjeföretag är ett ansvar som vi tar på största allvar. Det är ingen tung börda på våra axlar. Vår kärlek till arvet liksom den fina utvecklingen i våra bolag ger energi. Historien ger oss kunskap, vi får vår styrka från en hel bygd och att ständigt sträva efter maximal kvalitet – och ökad hållbarhet – är enormt inspirerande.

Det här är vår fjärde hållbarhetsredovisning. I den här rapporten vill vi berätta om det arbete vi gör och vilket avtryck vi sätter i Slöinge, i Sverige och på planeten.

Bertegruppens Hållbarhetsredovisning 2020

Våra tidigare Hållbarhetsredovisningar hittar du här: 2019 I 2018 I 2017